Menu

facebook1twitter1

A+ A A-

Εφοριακοί με επιχειρήσεις μέσα στις εφορίες και off shore εταιρίες

eforiakoiΚαι όμως υπήρχαν καταγγελίες για διαφθορά εφοριακών, αλλά η συντεχνία τους κάλυπτε και τους προστάτευε.
Και μόνο η αντίδραση του συνδικαλιστικού τους οργάνου, στην αποκάλυψη του 4 -4 -2 από τον παραιτηθέντα Γενικό Γραμματέα Πληροφορικών Συστημάτων Διομήδη Σπινέλη, δείχνει μόνο την κορυφή του παγόβουνου.
Αποκαλυπτική του μεγέθους της διαφθοράς στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό και του περισσού θράσους των μελών του, είναι επιστολή «έλληνα πατριώτη», με αποδέκτες, τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ  Ιωάννη Διώτη, τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και την Διεύθυνση Επιθεώρησης του Υπουργείου Οικονομικών. Στη συνέχεια παραθέτουμε ολόκληρο το κείμενο της επιστολής:

Αγαπητοί Κύριοι,

λυπάμαι που αναγκάζομαι να γράψω αυτή την επιστολή αλλά με αυτά που ακούω και διαβάζω τον τελευταίο καιρό πως έφτασε η πατρίδα μου σε αυτό το σημείο, είμαι υποχρεωμένος να το κάνω μήπως και ιδρώσει κάποιο βουλωμένο αυτί και αποδοθεί έστω και αργά δικαιοσύνη.
Διατηρώ μια μικρή επιχείρηση στο νησί της Ζακύνθου και το Καλοκαίρι του 2009 με ενημέρωσε ο λογιστής μου πως υπάρχει ένα γραφείο που ασχολείται με προγράμματα του ΕΣΠΑ και θα μπορούσε να με εντάξει σε κάποιο πρόγραμμα  άμεσα.
Τότε τον ρώτησα για το ύψος του προγράμματος που θα μπορούσα να ενταχθώ καθώς και πόσο θα είναι η αμοιβή του γραφείου.
Μου απάντησε ότι δεν γνώριζε ακριβώς και πως όλα αυτά θα ήταν σωστό να ρωτήσουμε τον ιδιοκτήτη του γραφείου αυτού, και αυτό θα γινόταν τις επόμενες ημέρες όπου είχε κανονίσει ραντεβού μαζί του και πως θα είχε μαζί του και κάποιους άλλους ενδιαφερόμενους, και θα με ενημέρωνε για την ακριβή ώρα τηλεφωνικά.
Πράγματι μετά από λίγες ημέρες μου τηλεφώνησε και μου είπε πως η συνάντηση θα γινόταν τελικά στο δικό του γραφείο όπου και μετέβηκα.
Εκεί μας σύστησε τον ιδιοκτήτη του γραφείου που λεγόταν……………….. και μαζί του ήταν και η μητέρα του……………………. η οποία ήταν προϊσταμένη στο τμήμα Φ.Π.Α. της Δ.Ο.Υ. Ζακύνθου, στα δικά μου ερωτήματα μου απάντησε ότι το ποσό θα ήταν περίπου 50.000 € και η αμοιβή του γραφείου θα ήταν μισά-μισά αφού εγώ δεν θα έκανα τίποτα και όλα θα τα έκανε αυτός, καθώς και ότι εγώ θα έπαιρνα την επιστροφή του Φ.Π.Α. άμεσα για το ποσό αυτό (θα το κανόνιζε η μητέρα του) την οποία επιστροφή πάλι θα μοιραζόμαστε.
Με το τέλος της συνάντησης σε συζήτηση που είχα με τον λογιστή μου πως μπορεί και το κάνει αυτό αφού και αυτός πρέπει να αγοράσει τα προγράμματα μου απάντησε ότι είχαν οι ίδιοι συστήσει OFF SHORE εταιρεία στην Κύπρο και έτσι μέσω αυτής θα εμφάνιζαν έξοδα για τις αγορές των προγραμμάτων τα οποία δεν θα πλήρωναν ποτέ ενώ θα περιόριζαν στο ελάχιστο τα καθαρά κέρδη στην Ελλάδα..
Τον ευχαρίστησα και του ανακοίνωσα ότι δεν ενδιαφέρομαι έχω δύο παιδιά να θρέψω και δεν θέλω να μπλέξω.
Πηγαίνοντας προς το σπίτι μου αναλογίστηκα σε τι κράτος ζω όταν οι φύλακες των νόμων δημιουργούν εικονικές εταιρείες στην Κύπρο.

Προσέξτε το μεγαλοφυές σχέδιο και θα εισέπρατταν τα λεφτά από το ΕΣΠΑ και δεν θα πλήρωναν ούτε ένα ευρώ φόρο, ενώ το ΦΠΑ που θα πλήρωνε η επιχείρηση στο όνομα του γιού της εφοριακού θα το έπαιρναν πίσω ως επιστροφή οι επιχειρήσεις αφού η μητέρα. του…….. ήταν προϊσταμένη στο τμήμα του ΦΠΑ.
Ενώ θα μετέφεραν στο εξωτερικό 1.000.000 ευρώ, όχι ως μεταφορά κεφαλαίων για να εντοπιστούν, αλλά ως εξόφληση τιμολογίων σε κυπριακή off shore, εταιρεία που ανήκει στους ίδιους.
ΜΕΤΑ ΑΝΑΡΩΤΙΩΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ Η ΧΩΡΑ ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ.
Πληροφορήθηκα μετά από καιρό ότι τριάντα περίπου επιχειρήσεις δέχτηκαν  και εντάχθηκαν με τους ανωτέρους όρους στο πρόγραμμα αυτό.
Τον Αύγουστο του 2010, ο τοπικός τύπος και η κοινωνία του νησιού μου «εκπληκτη» μάθαινε ότι η ανωτέρω υπάλληλος κατήγγειλε ότι φιλικό πρόσωπο της έκλεψε από το σπίτι της  τεράστιο χρηματικό ποσό περίου 1.000.000 ευρώ και με αφορμή αυτό έμαθα ότι ήρθε το ΣΔΟΕ από την Κέρκυρα και κατέσχε όλα τα στοιχεία της επιχείρησης του γιου της εφοριακού και πίστεψα πλέον ότι η κομπίνα θα αποκαλυπτόταν και θα αποδίδονταν δικαιοσύνη.
Για αρκετό καιρό το θέμα αυτό ήταν το αποκλειστικό στο νησί μου.
Μετά περίπου από ένα μήνα η ίδια η εφοριακός άρχισε να διασίδει ότι έχει άκρες και με τους Επιθεωρητές από την Κέρκυρα και με υψηλά στελέχη του ΣΔΟΕ στην Αθήνα και συγκεκριμένα με το νούμερο 2 όπως έλεγε και δεν θα έκαναν στον γιό της και θα πληρώσουν αυτοί που τόλμησαν να ενοχλήσουν τον γιό της και θα της ζητήσουν συγνώμη.
Πραγματικά δεν ήθελα να πιστέψω ότι μπορεί να υπάρχει τόσο μεγάλη διαφθορά στο κράτος μου καθώς και το απύθμενο  θράσος αυτών των ανθρώπων.
Όμως μετά από λίγες ημέρες έγινα μάρτυρας ενός περιστατικού που με συγκλόνισε ένας στην παρέα μου που είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα δέχτηκε τηλέφωνο να πάει στην ΔΟΥ να πάρει την επιστροφή ΦΠΑ για το τιμολόγιο αυτό, απόρησα πως είναι δυνατόν ενώ τα τιμολόγια είχαν κατασχεθεί από το ΣΔΟΕ η εφορία δίνει επιστροφές για τα ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΑΥΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ, αλλά αργότερα που πέρασα από τον λογιστή μου και τον ρώτησα πως πάει αυτή η υπόθεση μου απάντησε χαμογελώντας, εσύ έχασες που δεν δέχθηκες γιατί η εφοριακός της είπε ότι έχει μεγάλες άκρε και με τον  διευθυντή της επιθεώρησης από την Κέρκυρα έχει ανοιχτή γραμμή και μιλάει μαζί του καθώς και με τον διευθυντή του ΣΔΟΕ κάθε μέρα  στα κινητά τους  και ο διευθυντής της επιθεώρησης έδωσε εντολή στο ΣΔΟΕ να παραδώσουν τα βιβλία στο γιό της και διαδίδει ότι αυτή δεν μπορεί να την πειράξει κανείς και μάλιστα με τις γνωριμίες που έχει αυτή θα είναι η επόμενη διευθύντρια στην εφορία του νησιού και πράγματι όλα αυτά που λέει πρέπει να είναι αλήθεια γιατί σε συνεργασία με τον νέο υποδιευθυντή ελέγχων που  ήρθε και πριν ήταν διευθυντής στο ΣΔΟΕ της Κέρκυρας, άρχισαν να δίνουν και τις επιστροφές ΦΠΑ για τα τιμολόγια αυτά και μάλιστα ξεκίνησαν να εντάσσουν και νέες επιχειρήσεις σε άλλο πρόγραμμα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και με την ίδια συμφωνία με αυτή που ανέφερα παραπάνω και με τα τιμολόγια από την ίδια off shore της Κύπρου.
Αλήθεια με τι είδους ανταλλάγματα έγιναν όλα αυτά και δεν βρέθηκε έστω και ένας έντιμος επιθεωρητής-ελεγκτής να ελέγξει αυτές τις επιστροφές και γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος από το ΣΔΟΕ Κέρκυρας ακόμα, με ποιανού την παρέμβαση γίνεται αυτό???
ΠΕΡΑΣΑΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΥΤΟΪ ΖΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ. ΝΑ ΤΟΥ΅ΧΑΙΡΕΣΤΕ?????
ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΛΠΙΖΩ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΑΣΚΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ??

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ



Πολιτικη

Οικονομια

Ελλαδα

Δικαιοσυνη

logo