Menu

facebook1twitter1

A+ A A-

Ταυτότητα

Ταυτότηταtautotita
Τάκης Κωνσταντινόπουλος


Ο Τάκης Κωνσταντινόπουλος είναι Δημοσιογράφος – Ερευνητής και Συγγραφέας. Γεννήθηκε το 1944 στο Καλέντζι Αχαΐας. Πολιτικά και κοινωνικά δραστήριος από τα μαθητικά του χρόνια, επέλεξε τη δημοσιογραφία από πεποίθηση και ρομαντισμό.

Θιασώτης και υπέρμαχος της ανεξάρτητης αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας, απέδειξε από τα πρώτα του βήματα, ότι θεωρεί τη δημοσιογραφία λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ήδη αρχές του 1963, με ένα από τα πρώτα του ρεπορτάζ στην καθημερινή εφημερίδα «ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ», αποκάλυψε μυστική συμφωνία για την εκλογή Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, που προκάλεσε σάλο και ανατροπές στις τότε δημοτικές παρατάξεις.

Φοιτητής στο Πάντειο το 1967 με το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών, υποχρεώθηκε, εξαιτίας της πολιτικής του δράσης, να διακόψει τις σπουδές του και να διαφύγει στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Γερμανία, όπου του χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο.

Ως ανεξάρτητος και ασυμβίβαστος, ήταν πάντα αυτοαπασχολούμενος.

Διετέλεσε εκδότης και διευθυντής της εβδομαδιαίας εφημερίδας «ΠΑΤΡΑΪΚΑ ΝΕΑ» (1963), των ημερήσιων εφημερίδων « ΤΑ ΝΕΩΤΕΡΑ» (1981-82), « Η ΗΜΕΡΑ των Πατρών» (1987-1988), εκδότης και συνυπεύθυνος της ευρωπαϊκής έκδοσης της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» (1976), με έδρα τη Φρανκφούρτη.

Κατά την παραμονή του στο εξωτερικό, εξέδιδε διάφορα αντιδικτατορικά έντυπα και συνεργάστηκε με γερμανικούς εκδοτικούς οίκους, ενώ παράλληλα σπούδαζε Πολιτικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο «Goethe» της Φρανκφούρτης. Με τη μεταπολίτευση, κλήθηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Γραφείο Τύπου στην Ελληνική Πρεσβεία στη Βόννη, από όπου παραιτήθηκε αργότερα, όταν διαπίστωσε, ότι το πνεύμα της μεταπολίτευσης, παραχώρησε την θέση του στον κομματισμό.

Το 1992 ίδρυσε στην Πάτρα τον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό «ΠΑΤΡΑ ΤV», του οποίου είχε τη δημοσιογραφική και διοικητική ευθύνη, μέχρι το 2002, που τον μεταβίβασε στη σημερινή του ιδιοκτησία.

Από το 1995 μέχρι και το 2004 παρουσίαζε στο «ΠΑΤΡΑ ΤV» την εκπομπή «ΜΕ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ», μια από τις πλέον πολυσυζητημένες εκπομπές της ελληνικής περιφέρειας. Με τη συμμετοχή, οσάκις καλείται, σε πάνελ ενημερωτικών εκπομπών, τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, ξεχωρίζει για την υπευθυνότητά του, την τόλμη του και την εμπιστοσύνη που εμπνέει.
Πιστός όμως στην έντυπη δημοσιογραφία, δεν παραλείπει να δημοσιεύει, κατά καιρούς, άρθρα και αναλύσεις σε αθηναϊκές εφημερίδες.

Ως συγγραφέας, το 2000 τάραξε τα νερά με το αποκαλυπτικό του βιβλίο «Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ». Ένα βιβλίο, προϊόν μακράς δημοσιογραφικής έρευνας, που με πλήρη τεκμηρίωση αναδεικνύει το βάθος και την έκταση της διαφθοράς στο χώρο της Δικαιοσύνης. Οι έρευνες του, με κέντρο βάρους τη διαφθορά, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα, συνεχίζονται, όπως και το συγγραφικό του έργο. Το 2004 κυκλοφόρησε το ιστορικό μυθιστόρημα με τίτλο «ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΜΕ ΘΕΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ» μέσα από το οποίο αναδεικνύονται το λογοτεχνικό του ταλέντο.

Πάνω από όλα είναι και παραμένει ο συνεπής, ο ασυμβίβαστος, ο αποκαλυπτικός δημοσιογράφος – ερευνητής.

Στη Γερμανία, ως δημοσιογράφος ήταν μέλος της Γερμανικής Ένωσης Δημοσιογράφων (dju) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (IFJ).
Στην Ελλάδα, δεν επεδίωξε να γίνει μέλος ούτε της ΕΣΗΕΑ ούτε της ΕΣΗΕΠΗΝ, θεωρώντας το καταστατικό τους τόσο αντισυνταγματικό όσο και αντίθετο ως προς το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

E-mail Επικοινωνίας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Πολιτικη

Οικονομια

Ελλαδα

Δικαιοσυνη

logo