Μπορεί να μας στοιχήσουν πολύ τα παραποιημένα στατιστικά στοιχεία

Χειμαρρώδεις όπως πάντα, ο Μίμης Ανδρουλάκης περιέγραψε την κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα, με βάσει τις δικές του εκτιμήσεις που βασίζονται στη δική του διεθνή θεώρηση.
Δεν αποκλείεται είπε, αν δεν προσέξουμε και ήδη έχουμε κάνει πολλά σφάλματα όλοι, να δεις αγωγές , μηνύσεις από μεγάλα ασφαλιστικά ταμεία του εξωτερικού, τα οποία αγόρασαν ελληνικά ομόλογα, βλέπουν τώρα να χάνουν 20% - 30% της αξίας τους και μπορούν να ισχυριστούν ότι αγόρασαν ομόλογο Α+ και αυτό βασίστηκε σε παραποιημένα στοιχεία.Τα καλοήθη και τα κακοήθη ψέματα
Το πολιτικό σύστημα, συνέχισε, κινδυνεύει από το να νομίσει ότι πρόβλημα είναι τα παραποιημένα στατιστικά στοιχεία. Χθες στη Βουλή αποκάλυψα ότι όλο το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα βασίστηκε σε μια μεγάλη διανοητική και οικονομική απάτη η στατιστική όπως είπα χθες είναι το μεγαλύτερο ψέμα. Έχουμε τα κακοήθη ψέματα , τα καλοήθη ψέματα και την στατιστική . Δηλαδή αποκάλυψα τι προέβλεψε η Goldman Sacks... τι το ΔΝΤ, τι η Eurostat η οποία δεν πήρε μυρωδιά καν ότι επέρχεται φούσκα του δημοσίου χρέους , του παγκοσμίου δημοσίου χρέους και υπάρχουν κρίκοι επικίνδυνοι , κοιμήθηκε τελείως η Eurostat και κάνει τώρα τον υψηλό κριτή. Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι η παραποίηση των στοιχείων είναι ότι η δυναμική του χρέους μας υπερβαίνει κατά πολύ τη δυναμική της ανάπτυξης μας.
Αγωνιζόμαστε κάτω από άνισους όρους
Υπάρχει περίπτωση να χάσουμε και τον πάτο. Πρέπει να μπει και απέξω μια προστατευτική ζώνη ασφαλείας. Αυτό δεν το απαιτούμε είναι δικαίωμα μας , φταίμε και εμείς κατά 70% ας πούμε φταίει το μοντέλο ανάπτυξής μας... Υπάρχει όμως ένα 20% που οφείλεται σε εγγενείς ανισορροπίες της Ευρωζώνης. Εκ των πραγμάτων η κατάσταση είναι άδικη για εμάς αλλά ανταγωνιζόμαστε κάτω από άνισους όρους και δανειζόμαστε κάτω από άνισους όρους σήμερα.
Για την Κυβέρνηση:
Τώρα δεν είναι ώρα για πολλά λόγια πρέπει η Κυβέρνηση να παρουσιάσει επιτέλους τα μέτρα και να πει αυτά είναι. Το Α, Β, Γ αυτό διαρκώς δημιουργεί μια διολίσθηση που αυξάνει την ασάφεια στις αγορές. Οι αγορές προτιμούν τη μετρήσιμη αβεβαιότητα, δηλαδή το ρίσκο να ξέρουν τι έχουν να κάνουν αν υπάρχει μια ασάφεια είτε από εμάς είτε ακόμα χειρότερα από την Ευρώπη ... πρέπει η Ευρώπη τώρα να δείξει ευθύνη, έγκαιρα να προσδιορίσει τους κανόνες διάσωσής μας, αν δεν μπορεί, να μας το πει έγκαιρα.