Άκυρο λόγω ασάφειας το Ευρωένταλμα σύλληψης Χριστοφοράκου

Αυτό βέβαια δεν εξέπληξε καθόλου τις γερμανικές εισαγγελικές αρχές, καθόσον, σύμφωνα με κύκλους της Εισαγγελίας του Μονάχου, χαρακτηριστικό όλων των αιτημάτων δικαστικής συνδρομής των Ελληνικών Εισαγγελικών αρχών που έχει δεχτεί η Εισαγγελία του Μονάχου αναφορικά με την υπόθεση Siemens, είναι η ασάφεια και η αοριστία.
Αλλά δεν είναι μόνο το Ευρωπαϊκό ένταλμα που πάσχει. Πάσχει στο σύνολό της ο χειρισμός της υπόθεσης τόσο από τον Εισαγγελέα που διεξήγαγε την προκαταρκτική εξέταση, όσο και από τον ειδικό τακτικό Ανακριτή, που διεξάγει την κύρια ανάκριση. Ασαφής αόριστη και γενικόλογη η από 1/7/08 παραγγελία του κ. Αθανασίου προς τον 4ο ειδικό ανακριτή κ. Ζαγοριανό καθώς και η συμπληρωματική 9/4/09 της κας Ράικου της.
Αόριστα και ασαφή παραγγελίες και κατηγορητήρια
Ασαφή αόριστα και γενικόλογα και τα κατηγορητήρια που συνέταξε και βάσει των οποίων άσκησε τις διώξεις ο ανακριτής.
Ο παραγγέλων εισαγγελέας δεν διασαφηνίζει, «…κατά ορισμένο και ειδικό τρόπο την αξιόποινη πράξη και την προβλέπουσα αυτή ποινική διάταξη..», όπως ο Κ.Π.Δ προβλέπει.
Η μνημονευόμενη στην προμετωπίδα της πρώτης παραγγελίας του κ. Αθανασίου αόριστη ένδειξη περί «πιθανών χρόνων τέλεσης αδικημάτων 1997 -2005», δεν καθιστά συγκεκριμένες και δε διασαφηνίζει κατά το ιστορικό τις πράξεις, αλλά αντίθετα, καθιστά περισσότερο αόριστο το σχήμα της ασκηθείσας δίωξης.
Την οδό της αοριστίας συνέχισε και ο ανακριτής κατά τη σύνταξη των κατηγορητηρίων, τα οποία είναι αμφίβολο αν θα σταθούν, αν και όποτε αυτή η υπόθεση φθάσει στο ακροατήριο. Σύμφωνα με έγκριτους νομικούς κύκλους, μόνο δικαστική σύνθεση, σε διατεταγμένη υπηρεσία, θα μπορούσε να δικάσει με αυτά τα κατηγορητήρια.