Menu

facebook1twitter1

A+ A A-

Νομιμοποίηση παράνομου χρήματος με ασφαλιστήρια συμβόλαια

Πληροφορίες που έχουν περιέλθει στο kentri. gr οδηγούν στο συμπέρασμα, ότι ασφαλιστικές εταιρίες νομιμοποιούν έσοδα από εγκληματικές δραστηριότητες μέσω ασφαλιστηρίων ζωής.
Σύμφωνα με τον νόμο 2331/1995 για την «Πρόληψη και καταστολή της
νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες» και οι ασφαλιστικές εταιρίες υποχρεούνται να ενημερώνουν την αρμόδια Αρχή για ασφάλιστρα που υπερβαίνουν τα 15.000 €.
Εχουν εμφανιστεί ασφαλιστήρια συμβόλαια μεγάλης ασφαλιστικής εταιρίας, με ετήσιο ασφάλιστρο που υπερβαίνει τα 2.000.000 €.
Τίθεται το ερώτημα: Έχει δηλωθεί από την εταιρία στην αρμόδια Αρχή;
Αυτό που παραπέμπει σε νομιμοποίηση παράνομου χρήματος, είναι το γεγονός, ότι πρόκειται για ανύπαρκτες συμβαλλόμενες εταιρίες με ασφαλιζόμενα φυσικά πρόσωπα.
Η πρακτική που εφαρμόζεται είναι η εξής: Συνάπτεται ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο 10ετούς ή 15ετούς διάρκειας με ετήσιο ασφάλιστρο στο ύψος του ποσού που είναι να νομιμοποιηθεί. Με την συμπλήρωση τριών χρόνων, μπορεί το συμβόλαιο να εξαγοραστεί. Μετά την αφαίρεση ενός ποσού που έχει ήδη συμφωνηθεί για έξοδα, το ποσό αποδίδεται στο δικαιούχο νομιμοποιημένο και ως ασφάλισμα αφορολόγητο.




Πολιτικη

Οικονομια

Ελλαδα

Δικαιοσυνη

logo