Menu

facebook1twitter1

A+ A A-

Πάνω από το δημόσιο χρέος οι καταθέσεις Ελλήνων σε Τράπεζες της Ελβετίας

cashΜετά τη Γερμανία τη Γαλλία, τις ΗΠΑ τώρα και ο Καναδάς συνάπτουν χρηματοπιστωτικές συμφωνίες με την Ελβετία, προκειμένου να βάλουν στο χέρι λίστες με πολίτες τους που διατηρούν λογαριασμούς σε ελβετικές τράπεζες.   

 

Η καναδική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες την έναρξη κατά το προσεχές διάστημα των διαπραγματεύσεων με την Ελβετία για την «εφαρμογή» μίας νέας χρηματοοικονομικής σύμβασης ανάμεσα στις δύο χώρες, την ώρα που η Οτάβα καταβάλλει προσπάθειες για να αποκτήσει πρόσβαση στον κατάλογο με τους καναδούς πελάτες της ελβετικής τράπεζας UBS.
Οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν την εβδομάδα της 8ης Φεβρουαρίου στη Βέρνη, τονίζει στο ανακοινωθέν του το καναδικό Υπουργείο Εξωτερικών.
Η ανακοίνωση της έναρξης των διαπραγματεύσεων έγινε προκειμένου να επιτρέψει στα «ενδιαφερόμενα πρόσωπα» να «καταθέσουν στην κυβέρνηση κάθε θέμα σχετικό με την διπλή φορολόγηση, το οποίο θα μπορούσε να εξετασθεί κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων».
Αλήθεια γιατί δεν κάνει το ίδιο και η Ελληνική Κυβέρνηση; Οι καταθέσεις των Ελλήνων σε Ελβετικές Τράπεζες υπερβαίνουν το δημόσιο χρέος της χώρας.




Πολιτικη

Οικονομια

Ελλαδα

Δικαιοσυνη

logo