Ποιοί και γιατί φοβούνται τον Ζορμπά;

zorbas5Πανικό έχει προκαλέσει σε πολλούς η απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση να τοποθετήσει τον πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργο Ζορμπά πρόεδρο της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για τη δημιουργία ειδικού Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν λόγους να φοβούνται ακόμη και να πανικοβάλλονται όταν ο πρωθυπουργός, θέλει να κάνει πράξη την ειλικρινή του πρόθεση να καταπολεμήσει τη διαφθορά. Και η τοποθέτηση του κ. Ζορμπά στη θέση αυτή είναι δική του προσωπική επιλογή.
Έκανε ένα λάθος όμως ο πρωθυπουργός. Πήρε αυτή την απόφαση χωρίς να συμβουλευτεί προηγουμένως τον δημοσιογράφο κ. Παπαχρήστο, ο οποίος είχε τις ενστάσεις του και αγωνιά για τους αγωνιούντες.
Αυτό που φοβούνται, όσοι έχουν λόγους να φοβούνται, δεν είναι το σχέδιο νόμου που θα ετοιμάσει ο κ. Ζορμπάς, αλλά και η ανάθεση σε αυτόν του φορέα καταπολέμησης της διαφθοράς.
Και τους φόβους αυτούς τους εκφράζει εύγλωττα  το σχόλιο του δημοσιογράφου  στα Νέα του Σαββάτου, όπου μεταξύ των άλλων γράφει χαρακτηριστικά:
«Του ανατέθηκε να φτιάξει έναν νόμο, ως επικεφαλής της σχετικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για τη δημιουργία ειδικού Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Εμείς είχαμε κάποιες ενστάσεις (εμείς και μερικές χιλιάδες πασόκοι που είναι στα «κάγκελα» ακόμη), αλλά αυτό μικρή σημασία έχει. Σημασία έχει το έργο του κ. Ζορμπά. Διερωτώμαι, λοιπόν, τι έχει γίνει για τον κύριο Ζορμπά. Το παρέδωσε το πόρισμά του, την εισήγησή του για το νομοσχέδιο; Κι αν το παρέδωσε – και λογικά αυτοδικαίως έληξε και η σχέση του με την κυβέρνηση – γιατί δεν μας το λένε; Εκτός πια και αν ο άνθρωπος δεν έχει τελειώσει ακόμη, οπότε εύλογα διερωτάται κανείς πόσος χρόνος απαιτείται για να συνταχθεί ένας νόμος. Τρεις εβδομάδες; Ένας μήνας; Έξι μήνες; Ένας χρόνος; Παρακαλούμε ας μας ενημερώσει κάποιος…»
Ας τον ενημερώσει η κυβέρνηση…!