Menu

facebook1twitter1

A+ A A-

Τσοτσορός κατά Κοντομηνά και το σίριαλ τώρα αρχίζει

alphaΟι νέες διώξεις κατά του προέδρου του και μελών του Δ.Σ. του Ομίλου ALPHA, φαίνεται να θέτουν εν αμφιβόλω την υλοποίηση του μεγάλου deal με το RTL του γερμανικού ομίλου Bertelsmann.
Σύμφωνα με όσα έχουν γραφεί στον τύπο και σε διάφορα blogs, οι διαπραγματεύσεις έχουν ολοκληρωθεί και έχουν καταλήξει σε συμφωνία η οποία αναμένεται να υπογραφεί τέλος του μήνα
Μετά όμως τη νέα δικαστική εξέλιξη, θεωρείται μάλλον απίθανο, να προχωρήσουν οι Γερμανοί στην υπογραφή συμφωνίας, να δώσουν τα ωραία τους λεφτά και να εμπλακούν σε ατέρμονες δικαστικές με απρόβλεπτες εξελίξεις.
Όλα ξεκίνησαν, όταν η πλευρά Κοντομηνά προχώρησε σε συμφωνία μεταβίβασης του 25% που κατείχε το Ίδρυμα Ωνάση στην ALPHA Digital και την ελεύθερη τηλεόραση του ALPHA, ερήμην του 35% των μετόχων που εκπροσωπούσε ο Στάθης Τσοστορός.αποκλείσθηκε. Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω επιστολή που ο Στάθης Τσοτσορός είχε αποστείλει στις 14/12/2005 στον «αγαπητό του» Δημήτρη Κοντομηνά, η οποία αποτέλεσε και το προοίμιο της σημερινής εξέλιξης:
Αγαπητέ Δημήτρη!
Η επιστολή μου αυτή θα σου είχε σταλεί μετά τη Δημόσια Ανακοίνωση του Ιδρύματος Ωνάση που καταχωρήθηκε σε όλες τις εφημερίδες την 25η Αυγούστου 2005 αλλά λόγω σοβαρών προβλημάτων που αντιμετώπιζες, τόσο προσωπικά όσο και επιχειρηματικά, αποφάσισα να περιμένω μέχρι τα πράγματα να ηρεμήσουν ώστε να μη σου προσθέσω ένα ακόμη βάρος.
Ήδη προ καιρού τα ζητήματα αυτά φαίνεται ότι έχουν δρομολογηθεί ή κλείσει, με πλέον πρόσφατο το τέλος του «πολέμου σου» με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, χωρίς καμία από μέρους σου κίνηση, για επίλυση ή διευθέτηση, των θεμάτων που προκύπτουν μετά την ανακοίνωση της 25/8/2005 του Ι.Ω. και ειδικότερα της παραγράφου 4 η οποία αναφέρει τα ακόλουθα:
«Μετά από συμφωνία των μετόχων της ALPHA Digital και της ελεύθερης τηλεόρασης του Αlpha αλλά και από την Alpha Digital που είχε στο μεταξύ τεθεί σε εκκαθάριση. Στα πλαίσια της συμφωνίας αυτής, η αξίωση για το ποσοστό του 22% της NetMed N.V περιήλθε σε εταιρεία απολύτως ελεγχόμενη από το Ίδρυμα Ωνάση. Η αξία του ποσοστού αυτού θα υπερκάλυπτε την επένδυση του Ιδρύματος Ωνάση...».
Επειδή αγαπητέ Δημήτρη οι μέτοχοι του 35% που εκπροσωπούσα και εκπροσωπώ δεν έλαβαν μέρος σε καμία συμφωνία, με βάση την οποία, κατά τα αναφερόμενα από το Ι.Ω., του εκχωρήθηκε η αξίωση του ποσοστού του 22% της NetMed N.V., εκτιμώμενης αξίας (μεγαλύτερης των 90 εκ. ευρώ) που υπερκάλυπτε την επένδυση του Ι.Ω., με «παραχώρηση», πέραν τυχών άλλων ανταλλαγμάτων που δεν γνωρίζουμε, των μετοχών του Ι.Ω. στην Alpha TV και στην Alpha Digital, τα μερίδια που μας αναλογούν από αυτή τη μυστική συμφωνία, είναι φανερό ότι, περιήλθαν σε άτομα συμφερόντων σου και θα έπρεπε να έχεις ήδη φροντίσει να μας αποδοθούν.
Πέραν αυτού σου θυμίζω ότι η συμφωνία μεταβίβασης των μεριδίων μας στην Alpha TV (η οποία έγινε κάτω από τις γνωστές συνθήκες του καλοκαιριού του 2004)
Αφορούσε τιμή «τοις μετρητοίς» και υπολείπεται κατά σημαντικό ποσό της «συμφωνημένης» τιμής σε δόσεις και πολύ περισσότερο, όπως πλέον πολύ καλά γνωρίζεις, της πραγματικής τιμής, προϋπέθετε δε μια επιχειρηματική συνεςργασία (διαφήμιση, δικαιώματα κ.λ.π.) με τον Όμιλο Alpha η οποία ουδέποτε υλοποιήθηκε.
Τέλος, όσον αφορά την εκκαθάριση της Alpha Digital έχει συμπληρωθεί ένας χρόνος
από την υπόσχεση των εκκαθαριστών (υπαλλήλων σου) ότι θα με ενημέρωναν αναλυτικά για την πορεία της εκκαθάρισης και μέχρι σήμερα έχω εισπράξει ( ως συνήθως) κοροϊδία.
Κατόπιν αυτών αγαπητέ Δημήτρη σε ενημερώνω ότι είμαι υποχρεωμένος να διεκδικήσω τα δικαιώματά μου, προφανώς μόνο με ένδικα μέσα και με την επιστολή μου αυτή ήθελα να σε ενημερώσω για τις προθέσεις μου και να σε βεβαιώσω (όπως άλλωστε θα έπρεπε ήδη να έχεις αντιληφθεί) ότι παρά τις άδικες, σε πολλές περιπτώσεις παράνομες αλλά κύρια καταστροφικές ενέργειές σου σε βάρος μου, οι αποφάσεις μου δεν εντάσσονται στο πλαίσιο μιας ανθρώπινης προσωπικής αντιδικίας, αλλά αφορούν αποκλειστικά το επιχειρηματικό μέρος της πάλαι ποτέ συνεργασίας μας.
Με τιμή
Ε. Τσοτσορός

Υ.Γ. Ήθελα να σε παρακαλέσω να δώσεις εντολή στο «φανατικό» (με το αζημίωτο) περιβάλλον σου, να αποφύγει ενέργειες εκφοβισμού κ.λ.π. εμού και της οικογενείας μου όπως συνέβη (εν αγνοία σου) το καλοκαίρι του 2003.
Η επιστολή αυτή ουδέποτε απαντήθηκε. Ακολούθησαν ανοιχτή επιστολή καθώς επίσης αναφορές και αιτήσεις προς το ΕΣΡ με κοινοποίηση προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, ο οποίος και διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.
Το σίριαλ τώρα αρχίζει!


Πολιτικη

Οικονομια

Ελλαδα

Δικαιοσυνη

logo