Menu

facebook1twitter1

A+ A A-

ΔΟΛ και ΜΕGΑ στόχος της Γιάννας;

aggelopoulouΗ Γιάννα Αγγελοπούλου είναι μια πανέξυπνη, προικισμένη, λαμπερή και πολύ φιλόδοξη γυναίκα και οι φιλοδοξίες της δεν ήταν δυνατόν να τερματιστούν με την επιτυχημένη θητεία της ως Προέδρου του Αθήνα 2004. Αντίθετα, η διεθνής ακτινοβολία, την οποίαν της προσέδωσε η επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων, έδωσε νέα ώθηση στις εθνικές της φιλοδοξίες.
Ως πρόεδρος του Αθήνα 2004 αποτέλεσε στόχο σκληρών επιθέσεων και επικριτικών σχολίων από εφημερίδες και τηλεοπτικά μέσα.
Το πείσμα της, η επιμονή της και η αποφασιστικότητά της, της έχουν, και δικαίως, προσδώσει το προσωνύμιο της «σιδηράς κυρίας». Ο ρόλος της ως συζύγου ενός ζάπλουτου επιχειρηματία, δεν είναι της δικής της ιδιοσυγκρασίας. Το χρήμα δεν είναι αυτοσκοπός της. Για την Γιάννα Αγγελοπούλου το χρήμα είναι δύναμη, που αποκτά άλλη αίγλη, όταν συνδυάζεται με πολιτική δύναμη και προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Η απόκτηση πολιτικής δύναμης και η προώθηση πολιτικών φιλοδοξιών, δεν νοείται χωρίς επιρροή στα μέσα επικοινωνίας και διαμόρφωσης της κοινής γνώμης. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά η κα Αγγελοπούλου και με τον πακτωλό χρημάτων που διαθέτει η οικογένεια, αυτό είναι εφικτό.
Η πρώτη προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή έγινε αρχές του 2005, όταν έφθασε πολύ κοντά στην απόκτηση του συγκροτήματος Μπόμπολα, εξαιτίας του «βασικού μετόχου». Οι διαπραγματεύσεις εκείνες ναυάγησαν για άγνωστους λόγους.
Μια τέτοια κίνηση του ζεύγους Αγγελόπουλου, ήταν επόμενο να προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στο χώρο των ΜΜΕ. Κάθε φορά που κάποιος τρίτος επιχειρεί να μπει στο χώρο, αντιμετωπίζεται ως παρείσακτος και οδηγεί σε ετερόκλητες συμμαχίες και συσπειρώσεις.
Το εγχείρημα με την εξαγορά του «Ελεύθερου Τύπου» δεν έφερε το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Προφανώς η πανέξυπνη Γιάννα έπεσε θύμα των συμβούλων της, οι οποίοι φαίνεται να αγνοούν, ότι ένα μέσο ενημέρωσης μη παραδοσιακό, με παροδική συγκυριακή επιτυχία και κομματική ταύτιση, δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις δικές της φιλοδοξίες που ξεπερνούν τις κομματικές περιχαρακώσεις.
Αυτό το έχει ήδη αντιληφθεί και φαίνεται να αναθεωρεί την τακτική της.
Βέβαια θα προχωρήσει στις προγραμματισμένες αλλαγές για την αναβάθμιση του «Ε.Τ.», αν και δεν αναμένονται θεαματικά αποτελέσματα.
Η Γιάννα θεωρεί τον εαυτό της θεσμό, και επιδιώκει για τον εαυτό της θεσμικό ρόλο. Μια λαϊκή εφημερίδα ή ένα λαϊκό τηλεοπτικό μέσο, δεν συμβαδίζει με το χαρακτήρα και το διεθνές προφίλ της κας Αγγελοπούλου.
Υπάρχουν παραδοσιακές εφημερίδες, όπως το Βήμα, η Καθημερινή, Τα Νέα, διαθέτουν κύρος και αξιοπιστία και οι εκδότες τους διαμόρφωναν την πολιτική της χώρας. Η κυρία Αγγελόπουλου δεν ζήλωσε τη δόξα ενός οποιουδήποτε εκδότη ή καναλάρχη, επιφυλάσσει για τον εαυτό της ρόλο «θεσμικό», ανάλογο της Βλάχου και του Λαμπράκη. Αν δεν κατέχεις κληρονομικό τίτλο ευγενείας, μπορείς να τον αγοράσεις. Δεν χτίζεις καινούργιο παλάτι, αγοράζεις ένα θρυλικό, παλιό, αλλά μεγαλοπρεπές και το αναπαλαιώνεις. Και η Γιάννα τα γνωρίζει καλά αυτά.
Όλα συνηγορούν, ότι στόχος είναι ο ΔΟΛ. Αν και από το περιβάλλον και των δύο πλευρών, τηρείται απόλυτη σιωπή, έχουν πυκνώσει, όπως έχει γράψει το kentri.gr, οι συναντήσεις της κ. Αγγελοπούλου με τον κ. Χρήστο Λαμπράκη.
Η συνεχώς επιδεινούμενη οικονομική θέση του ΔΟΛ, υπαγορεύει την άμεση λήψη αποφάσεων, που θα βγάλουν τον όμιλο από την δυσχερή οικονομική θέση.
Αν τελικά τελεσφορήσουν οι διαπραγματεύσεις, η κ. Αγγελοπούλου αποκτά μετοχική συμμετοχή και στο ΜΕGA. Mέσω του Χρηματιστηρίου, μπορεί μάλιστα να αυξήσει τη μετοχική συμμετοχή της σε τέτοιο ποσοστό, που να αποκτήσει και τον έλεγχό του καναλιού.
Πολιτικη

Οικονομια

Ελλαδα

Δικαιοσυνη

logo