Menu

facebook1twitter1

A+ A A-

Δημοσιογραφικό βραβείο  «Ελένη Βλάχου»

evlaxouΤελευταία ευκαιρία για συμμετοχή στον διαγωνισμό του ελληνογερμανικού δημοσιογραφικού βραβείου «Ελένη Βλάχου»: Έλληνες δημοσιογράφοι έχουν μέχρι τις 5 Μαΐου τη δυνατότητα να συμμετάσχουν, υποβάλλοντας ένα έως το πολύ πέντε κείμενα από επίσημες δημοσιεύσεις των τελευταίων δύο ετών (δημοσιευμένα μετά τον Απρίλιο του 2007) στην γραμματεία της κριτικής επιτροπής, υπ' όψη κυρίου Peter Hofmann, Γραφείο Τύπου της Γερμανικής Πρεσβείας, Καραολή και Δημητρίου 3, 106 75 Αθήνα.
Το βραβείο, το οποίο φέρει το όνομα της έγκριτης δημοσιογράφου και εκδότριας Ελένης Βλάχου, απονέμεται κάθε δύο χρόνια για εξαιρετικές επιδόσεις στους τομείς της ειδησεογραφικής κάλυψης και του σχολιασμού ευρωπαϊκών και διεθνών θεμάτων για λογαριασμό ελληνικών ΜΜΕ (στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και το διαδίκτυο). Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι Έλληνες δημοσιογράφοι των έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων. Η Πρεσβεία και η κριτική επιτροπή θα ήθελαν να παροτρύνουν και τους δημοσιογράφους των μέσων της περιφέρειας να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό.

Μετά το πέρας της προθεσμίας υποβολής, μια ανεξάρτητη κριτική επιτροπή θα αξιολογήσει τις συμμετοχές. Ο νικητής θα ανακηρυχθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου 2009. Η κριτική επιτροπή εφαρμόζει τα ίδια κριτήρια, τόσο για τους εκπροσώπους των έντυπων, όσο και των ηλεκτρονικών μέσων.
Το βραβείο αποτελείται από μια εβδομαδιαία παραμονή στη Γερμανία κατόπιν πρόσκλησης της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης. Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ανάλογα με τις επιθυμίες και τα ενδιαφέροντα του βραβευθέντος και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και μια συνάντηση στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών στο Βερολίνο. Εκτός αυτού το βραβείο συνοδεύεται και από ένα χρηματικό έπαθλο ύψους 2.000 Ευρώ, χορηγία της εταιρίας BSH Οικιακές Συσκευές Α.Β.Ε. καθώς και δωρεάν πρόσβαση για δύο χρόνια στις υπηρεσίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ A.E.).
Η επιτροπή αποτελείται από τις ακόλουθες προσωπικότητες από το χώρο των ελληνικών μέσων ενημέρωσης:
Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τύπου
της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Πάνος Λειβαδάς
Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος
της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ) κ. Γεώργιος Παπακωνσταντίνου
Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας
Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) κ. Βασίλης Μουλόπουλος
Πρόεδρος της Ένωσης Ανταποκριτών
Ξένου Τύπου στην Αθήνα (ΕΑΞΤ) κ. Werner van Gent
Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων
Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) κ. Πάνος Σόμπολος
Πρόεδρος του Τμήματος Επικοινωνίας και
Μέσων Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου καθ. κ. Στυλιανός Παπαθανασόπουλος
Αθηνών
Πρόεδρος της ΕΡΤ κ. Χρήστος Παναγόπουλος
Γενικός Διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ κ. Γιώργος Ταμπακόπουλος
Γενική Διευθύντρια του πρακτορείου Reuters
στην Αθήνα κ. Ντίνα Κυριακίδου
Δημοσιογράφος και πολιτικός σχολιαστής των
εφημερίδων ΤΟ ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ κ. Βάσος Μαθιόπουλος
Ακόμα, στην επιτροπή συμμετέχουν ο Πρέσβης κύριος Δημήτριος Λούνδρας (ως
εκπρόσωπος της οικογένειας της Ελένης Βλάχου) και ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής
Δημοκρατίας της Γερμανίας.
Ο πρώτος τιμηθείς το έτος 2003 ήταν ο δημοσιογράφος της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ", κύριος Ιωάννης Ε. Διακογιάννης, ο οποίος δυστυχώς απεβίωσε το 2006. Το έτος 2005 το βραβείο απονεμήθηκε στον δημοσιογράφο της εφημερίδας "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", κύριο Κώστα Ιορδανίδη, ενώ το 2007 στον κύριο Κώστα Αργυρό, δημοσιογράφο της ΕΡΤ και της εφημερίδας "ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ".
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τμήμα τύπου της γερμανικής Πρεσβείας τηλεφωνικά στο τηλ.: 210-7285-225 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Πολιτικη

Οικονομια

Ελλαδα

Δικαιοσυνη

logo