Menu

facebook1twitter1

A+ A A-

Στο στόχαστρο οι εναλλακτικές θεραπείες

Παρά τις προειδοποιήσεις και τις συστάσεις του ΕΣΡ, τα κανάλια συνεχίζουν να ασχολούνται με τα φύλλα της ελιάς. Το θέμα όμως συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και προσφέρεται για υψηλές τηλεθεάσεις. Το θέμα όμως είναι πολύ σοβαρό και απαιτεί σοβαρή αντιμετώπιση, την οποία δυστυχώς δεν επιδεικνύουν οι παρουσιαστές των δελτίων ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών. Συνθέτουν τα πάνελ τους με καλεσμένους που είναι βέβαιο ότι θα ανεβάσουν τους τόνους της αντιπαράθεσης και θα πετύχουν υψηλά νούμερα της τηλεθέασης. Οι ίδιοι οι παρουσιαστές πραγματεύονται στα δελτία ειδήσεων ή σε εκπομπές ένα θέμα που ούτε στοιχειωδώς γνωρίζουν.

Για να είναι σε θέση να συντονίσουν ή να διευθύνουν συζήτηση για σοβαρό επιστημονικό θέμα, όπως είναι αυτό, θα πρέπει προηγουμένως να έχουν στοιχειωδώς ενημερωθεί. Σήμερα η ενημέρωση για οποιοδήποτε θέμα είναι υπόθεση ρουτίνας. Αρκεί κανείς να μπει στο Διαδίκτυο και θα βρει πλήθος πληροφοριών για οποιοδήποτε θέμα.
Αλλά και πολλοί από τους καλεσμένους γιατρούς και μάλιστα γνωστοί καθηγητές οχυρώνονται πίσω από το «αλάθητό τους» και την «μία και μόνη επιστημονική αλήθεια» και συμπεριφέρονται ως ιεροεξεταστές. Χαρακτηρίζουν συλλήβδην όλες τις εναλλακτικές θεραπείες ούτε λίγο ούτε πολύ ως κομπογιανιτισμούς, την στιγμή που σε χώρες της Ευρώπης λειτουργούν κέντρα εναλλακτικής θεραπείας του καρκίνου με άριστα αποτελέσματα.
Στην πλειοψηφία τους οι γιατροί υπεραμύνονται των πανάκριβων χημειοθεραπειών, με τα αμφίβολα αποτελέσματα, ακολουθώντας, με το αζημίωτο φυσικά, τα κελεύσματα των πολυεθνικών του φαρμάκου.
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση στο ΒΗΜΑ, του Έλληνα καθηγητή Ευάγγελου Μιχελάκη, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας που δοκιμάζει το σκεύασμα DCA που «χτυπάει» μόνο τα άρρωστα κύτταρα:
«Το φάρμακο αυτό δεν προστατεύεται από πατέντα και είναι πολύ φθηνό. Αυτό που εκ πρώτης όψεως φαίνεται σαν πλεονέκτημα ίσως αποδειχτεί μειονέκτημα καθώς οι φαρμακευτικές εταιρίες δεν μπορούν να προσβλέπουν σε τεράστια κέρδη από την πώλησή του και άρα δεν έχουν κίνητρο για την περεταίρω αξιοποίησή του».




Πολιτικη

Οικονομια

Ελλαδα

Δικαιοσυνη

logo