Menu

facebook1twitter1

A+ A A-

Φυτοφάρμακα και καρκίνος

rantisma2Ο περίφημος γιατρός Max Gerson στο βιβλίο του «A cancer therapy» , διηγείται, πως θεράπευσε πενήντα περιπτώσεις αποδεδειγμένα καρκινοπαθών με διατροφή. Τις περιπτώσεις αυτές, τις παρουσίασε στο Κογκρέσο μαζί με όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, όπως ακτινογραφίες κ.λπ.
Η αγωγή που ακολούθησε ο Γκέρσον ήταν αυστηρή. Μόνο βιολογικά προϊόντα στη διατροφή. Οι περιβαλλοντικές τοξίνες, τα φυτοφάρμακα, τα DDT, τα PCB, είναι παντού και δημιουργούν καρκίνους. Γι’ αυτό όσο μπορούμε να τρώμε μόνο βιολογικά προϊόντα. Ας δούμε ένα παράδειγμα. Το 1978, το Ισραήλ ακολουθώντας τη δημόσια κατακραυγή, απαγόρευσε πολλά τοξικά χημικά όπως το DDT και τα PCBs, τα οποία ευθέως έχουν συνδεθεί (από μία μελέτη του 1976) με καρκίνο του στήθους. Η μελέτη διεξήχθη από το τμήμα της Ιατρικής σχολής του Εβραϊκού πανεπιστημίου της Χαντάσα στην Ιερουσαλήμ και βρήκε πως όταν συγκρίνουμε καρκινικούς ιστούς από το στήθος γυναικών με μη καρκινικούς ιστούς από άλλα μέρη του ίδιου σώματος των γυναικών, η συγκέντρωση των τοξικών χημικών όπως DDT και PCBs ήταν περισσότερο αυξημένη στους καρκινικούς ιστούς σε σύγκριση με μη καρκινικούς ιστούς. Μόλις στο Ισραήλ απαγόρευσαν τα καρκινικά χημικά, αρχικά είδαν σημαντική μείωση στο επίπεδο αυτών των χημικών, που βρίσκονταν στο ανθρώπινο γάλα. Στα επόμενα 10 χρόνια, το ποσοστό των γυναικών με καρκίνο του στήθους μειώθηκε εντυπωσιακά σε ένα 30% πτώση της θνησιμότητας για γυναίκες κάτω των 44 χρόνων και ένα 8% για γυναίκες άνω των 44 χρόνων. Παγκοσμίως, για τον καρκίνο του στήθους είχαμε αύξηση 4% των νέων κρουσμάτων. Όλα τα άλλα επίπεδα κινδύνου για τους καρκίνους αυξήθηκαν π.χ. έλλειψη φρούτων και λαχανικών, λήψη λιπαρών, κατανάλωση τσιγάρου κ.λπ. Η μόνη απάντηση που βρήκαν οι επιστήμονες για να εξηγήσουν το φαινόμενο είναι η μείωση των φυτοφαρμάκων. Πολλά φυτοφάρμακα μιμούνται τις ορμόνες. Ο καρκίνος του στήθους είναι και ορμονοεξαρτώμενος και γι’ αυτό είχαμε μεγάλη μείωση στην περίπτωση του Ισραήλ. Ο Μαξ Γκέρσον ήταν ο εμπνευστής της σύνδεσης φυτοφαρμάκων και καρκίνου και γι’ αυτό ήταν πάρα πολύ αυστηρός στον τομέα αυτό. Όταν 3.672 διαφορετικά δηλητήρια ραντίζουν την τροφή μας τι περιμένουμε; Να γίνουμε καλά ή να αποκτήσουμε καρκίνο. Υπάρχει περιβαλλοντικό ολοκαύτωμα. Οι HAA (ενδοκρινικοί αποδιοργανωτές) όπως ονομάζονται από το PCB, το DDT, οι διοξίνες κ.λπ. αποθηκεύονται στους λιπώδεις ιστούς και διεισδύουν στο ενδοκρινικό σύστημα μεταμφιεσμένες σε ορμόνες. Πρόκειται για μεγάλη παγίδα.

Ψάρια που έφαγαν αυτές τις ουσίες έγιναν ερμαφρόδιτα και σε πολλά ποτάμια στην Ευρώπη και στην Αμερική ολόκληρος ο αρσενικός πληθυσμός των ψαριών είχε αλλάξει φύλο. Το Prozac (φάρμακο για την κατάθλιψη) σε εξαιρετικά μικρές δόσεις, λιγότερο από ένα μέρος στο εκατομμύριο που αντιστοιχεί σε μία ασπιρίνη σε δεξαμενή νερού χωρητικότητας 1.000.000 γαλόνια, καθιστά τα ψάρια αποπροσανατολισμένα, τα μισά πέθαναν πρόωρα και άλλα είχαν μεταλλαχθεί. Στον ποταμό Έαρ του Γιόκσαιρ, το 100% των αρσενικών ψαριών απέκτησαν θηλυκά χαρακτηριστικά εξαιτίας των χημικών ουσιών gender bender (ξεφάντωμα του φύλου). Όλα αυτά επηρεάζουν σε ευαίσθητα άτομα τους ορμονοεξαρτώμενους καρκίνους όπως του μαστού.

Μια μελέτη του πανεπιστημίου Έρασμος του Ρότερνταμ έδειξε ότι αγόρια, οι μητέρες των οποίων είχαν εκτεθεί σε πολυχλωριωμένα διφαινύλια (PCB), ήθελαν μεγαλώνοντας να παίξουν με κούκλες αντί με τα παραδοσιακά αγορίστικα παιχνίδια. Γι’ αυτό η λύση είναι μία, απλή και ξεκάθαρη, όπως το έδειξε το κράτος του Ισραήλ. Απαγόρευση όλων των καρκινογόνων χημικών από τη γεωργία. Μέχρι να γίνει αυτό όμως, ο καθένας ας προφυλάξει τον ευατό του. Μόνο βιολογικά προϊόντα, ας είναι η τροφή μας. 

1) A cancer therapy sixth edition, Results of fifty cases, Gerson Institute.
2) Cancer Burton Goldberg p.570
3) Westin and Richter – Israeli Breast Cancer Anomaly, Annals of the New York, Academy of Sciences 609 (1990) 269-279
Πολιτικη

Οικονομια

Ελλαδα

Δικαιοσυνη

logo