Menu

facebook1twitter1

A+ A A-

Υγεία

Εκτός Ερρίκος Ντυνάν τέθηκε χθες ο Ανδρέας Μαρτίνης

errikosdynan6Με απόφαση της προσωρινής Διοίκησης του Ερρίκος Ντυνάν, ο Ανδρέας Μαρτίνης απηλλάγη των καθηκόντων του Διευθυντή Ιατρικού και Διευθυντή Διοικητικού, έμμισθες θέσεις που κατείχε από της ιδρύσεως του Ερρίκος Ντυνάν, παράλληλα με την θέση του Προέδρου, επίσης έμμισθη, από την οποία είχε παραιτηθεί τον Δεκέμβριο του 2012.

Περισσότερα...

Προσωρινή Διοίκηση και οικονομικός έλεγχος στον Ε.Ε.Σ.

erithros staurosΜε δικαστική απόφαση μπαίνει οριστικά τέρμα στην υπερεικοσιπενταετή καταστροφική Διοίκηση Μαρτίνη στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.
Με την 855/2013, απόφασή του το Ειρηνοδικείο Αθηνών (Διαδικασία Εκουσίας Δικαιοδοσίας) και παρά τις μεθοδεύσεις του Μαρτίνη και των υποστηρικτών του, έκανε δεκτές και τις τρείς διαφορετικές αιτήσεις που συνεκδικάστηκαν την 01/10/2013.
Περισσότερα...

Που πήγαν τα 1,5 εκ ευρώ από το κληροδότημα Νέγρη στον Ερυθρό Σταυρό;

ees egrafo1To κληροδότημα Νέγρη είναι ένα από το πλήθος των κληροδοτημάτων προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, που η υπό τον Ανδρέα Μαρτίνη διοίκηση, έχει εκποιήσει, αφού προηγουμένως είχε αλλάξει τη θέληση του διαθέτη.

Η θέληση του διαθέτη ήταν το κληροδότημα να χρησιμοποιηθεί ως νοσοκομείο για παιδιά που πάσχουν από φυματίωση. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε γι΄αυτό το σκοπό και αργότερα εκποιήθηκε.

Στις 28/7/2009 το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο, ενέκρινε ομόφωνα εισήγηση του τότε Προέδρου του ΕΕΣ Ανδρέα Μαρτίνη, να δοθεί ως προκαταβολή το ποσό 1.500.000 ευρώ από το κληροδότημα ΝΕΓΡΗ προς το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, προκειμένου να κατασκευαστεί κτίριο 5.500. τ.μ.
Το κτίριο δεν κατασκευάστηκε ποτέ, αλλά ούτε, σύμφωνα με καταγγελίες, το ποσό αυτό έχει μέχρι σήμερα επιστραφεί στον ΕΕΣ και αγνοείται. Περισσότερα...

Αίτηση για διορισμό προσωρινής Διοίκησης στον Ε.Ε.Σ

erithros_staurosΗ αίτηση για διορισμό προσωρινής διοίκησης στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό κατατέθηκε στις 22 Απριλίου 2013.
Την αίτηση κατέθεσε η Ευαγγελία Σταύρακα, μέλος επί της σειρά ετών της διοίκησης ευρισκόμενη πάντα στον αντίποδα της απολυταρχικής διοίκησης  Μαρτίνη. Η συζήτηση έχει προσδιοριστεί για την 1/10/2013.
Εξάλλου στο απυρόβλητο εξακολουθεί να παραμένει ο Ανδρέας Μαρτίνης, παρά τις σε βάρος του καταγγελίες  και τις έρευνες που διεξάγονται για κακοδιαχείριση της περιουσίας του ΕΕΣ, που επί 30 και πλέον χρόνια διοικούσε ως απόλυτος μονάρχης. Περισσότερα...

Αναστάτωση προκαλεί εκπομπή για τους γραμμικούς επιταχυντές

grammikoi_epit1Η εταιρία Παπαποστόλου παίρνει θέση επί του θέματος με το παρακάτω δελτίο τύπου:
Σχετικά με την ανησυχία που δημιουργήθηκε στην ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα στους καρκινοπαθείς ασθενείς, μετά τη χθεσινοβραδινή εκπομπή “zougla” του κ. Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για τους γραμμικούς επιταχυντές από το κανάλι Zoom δηλώνουμε τα εξής: 
Η εταιρεία ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ αντιπροσωπεύει αποκλειστικά για την Ελλάδα την Αμερικανική εταιρεία VARIAN. Περισσότερα...

Στο εδώλιο γιατρός για φακελάκι

giatroi123456Στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών φτάνει  σήμερα  η πολύκροτη υπόθεση για τον χρηματισμό για τον οποίο κατηγορείται γνωστός καρδιολόγος του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας». Η υπόθεση έχει αναβληθεί δύο φορές από το αυτόφωρο, τον περασμένο Σεπτέμβριο και προσδιορίστηκε για τον Φεβρουάριο. Σε βάρος του γιατρού έγινε επώνυμη καταγγελία, από συγγενή ασθενούς. κατηγορώντας τον για χρηματισμό. Περισσότερα...

Επιστολή - καταγγελία του Δ.Ε.Σ προς Σαμαρά για την κατάντια του Ε.Ε.Σ.

Καταγγέλλουν την πολυετή Διοίκηση Μαρτίνη

erithros_staurosΤην παρέμβαση του πρωθυπουργού για εκπλήρωση εκ μέρους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού των υποχρεώσεις του προς τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, ζητεί εκ μέρους της Διεθνούς Ομοσπονδίας ΕΣ/ΕΗ (IFRC  Γενικός της Γραμματέας, Bekele Geleta.
Με επιστολή του με ημερομηνία 31/01/2013, που απευθύνεται στον Πρωθυπουργό  και τον υπουργό Εξωτερικών, υπογραμμίζει την βαθειά απογοήτευση της Διεθνούς Ομοσπονδίας για την απουσία ειλικρινούς διάθεσης για συνεργασία εκ μέρους του Ε.Ε.Σ. Περισσότερα...

Mε 48ωρη απεργία απαντούν πιο φαρμακοποιοί στον Λυκουρέντζο

farmakeio12Το κλείσιμο των Φαρμακείων  την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, 17 και 18 Δεκεμβρίου, αποφάσισε το Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ενώ συνεχίζεται και η αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση ο πρόεδρος του ΠΦΣ Θεόδωρος Αμπατζόγλου δήλωσε:

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε απειλές για ασύδοτα ωράρια, απειλές κατά της ύπαρξης των φαρμακευτικών συλλόγων και ατομικές συμβάσεις, οι οποίες στο τέλος αποβαίνουν σε βάρος της φαρμακευτικής περίθαλψης. Περισσότερα...

Δωρεά Κ. Αγγελόπουλου στο αντικαρκινικό «Άγιο Σάββας»

aggelopouloi1Τη δωρεά ενός γραμμικού επιταχυντή για ακτινοθεραπείες στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» ανακοίνωσε η οικογένεια του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου. Ο κ. Κ. Αγγελόπουλος συνεχίζει το έργο του...
πατέρα του Παναγιώτη Αγγελόπουλου ο οποίος στο παρελθόν είχε εξοπλίσει με σύγχρονα μηχανήματα το ίδιο νοσοκομείο αλλά και γενικότερα είχε χρηματοδοτήσει τη δημόσια υγεία στη χώρα μας.

Η δωρεά ανακοινώθηκε σε μία ιδιαίτερη στιγμή για την οικογένεια αφού έγινε γνωστή κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Γιώργου Αγγελόπουλου στην εκδήλωση της Lloyd's List  - της αρχαιότερης ναυτιλιακής εφημερίδας στον κόσμο - με αφορμή την απονομή στη ναυτιλιακή εταιρεία της οικογένειας Aegean Bulk του βραβείου Dry Cargo Company of the Year 2012. Περισσότερα...

Reuters: SOS για υγειονομική «βόμβα» στα ελληνικά νοσοκομεία

nosokomeioΤις αντικειμενικές και σοβαρότατες ελλείψεις που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοσοκομεία εστιάζει δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Σύμφωνα με κορυφαίο αξιωματούχο στα ευρωπαϊκά θέματα υγείας το προσωπικό στα ελληνικά νοσοκομείο αδυνατεί να ανταποκριθεί στους βασικούς κανόνες υγιεινής λόγω των απελπιστικών ελλείψεων σε είδη πρώτης ανάγκης όπως γάντια ή ποδιές.

Περισσότερα...

logo

  • ©2006 - Τα Πνευματικά Δικαιώματα του περιεχομένου αυτής της ιστοσελίδας ανήκουν αποκλειστικά στον κάτοχό της. Επιτρέπεται μερική ή ολική αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, μετάδοση και αναμετάδοση, με την άδεια του κατόχου και με αναφορά στην πηγή.

created @ westweb and kentri