Menu

facebook1twitter1

A+ A A-

Ερευνάται νέα περίπτωση Μάντοφ

eurooos7Παρά την καταδίκη του αμερικανού επενδυτικού μεγαλοαπατεώνα Μαντόφ σε 150 χρόνια φυλακή, που με το σύστημα της χιονόμπαλας εξαπατούσε επί χρόνια χιλιάδες επενδυτές, από όλο τον κόσμο, λειτουργούν ακόμη δήθεν επενδυτικές εταιρίες που εφαρμόζουν το ίδιο σύστημα εξαπάτησης.
Μια τέτοια περίπτωση ερευνά η Εισαγγελία του Ντίσελντορφ, μετά από καταγγελίες χιλιάδων Γερμανών επενδυτών που είχαν πέσει στα δίχτυα μιας τέτοιας εταιρίας. Όχι μόνο δε έλαβαν τις υψηλές αποδόσεις με τις οποίες τους προσέλκυσαν να επενδύσουν, αλλά έχασαν το σύνολο του κεφαλαίου τους.
Σύμφωνα με τον Εισαγγελέα Μöllmann, πρόκειται για την εταιρία Business Capital Investors Corporation (BCI), με έδρα τη Νέα Υόρκη.
Αμερικανική επενδυτική με το «σύστημα της χιονόμπαλας» εξαπατούσε επενδυτές από όλο τον κόσμο. Σε μερικές χιλιάδες, σύμφωνα με την Εισαγγελία του Ντύσσελντορφ, ανέρχονται οι Γερμανοί που εξαπατήθηκαν.
Με  το σλόγκαν «Η αρμοδιότητα για το κεφάλαιό σας», απευθυνόταν σε επενδυτές σε όλο τον κόσμο. Στο πολυτελές φυλλάδιο περιγράφει ως εξής την ομιλχώδη δραστηριότητά της: «Αντικείμενο της εταιρίας είναι η διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων της Επιχείρησης."
Το φυλλάδιο ανέφερε: «Επιδιώκουμε μια απόδοση της τάξεως του 15,5% η οποία βέβαια σε καμία περίπτωση δεν είναι εγγυημένη». Προειδοποιούσε δε, προφανώς για να εμπνεύσει αξιοπιστία, να είναι προσεκτικοί οι επενδυτές και να «μην επενδύουν το σύνολο του κεφαλαίου τους σε μία επένδυση».
Σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα περισσότεροι από 4000, Γερμανοί αγόρασαν μερίδια της εταιρίας αξίας άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ.
Οι επενδυτές δεν κατέβαλαν τα χρήματα κατευθείαν στην BCI στη ΝέαΥόρκη. Τα χρήματα τα έβαζαν σε λογαριασμούς σε χώρες όπως η Ισπανία, η Ρουμανία ή η Σιγκαπούρη. Αποδέκτες ήταν επιχειρήσεις με επωνυμίες όπως Syrus Limited.




Πολιτικη

Οικονομια

Ελλαδα

Δικαιοσυνη

logo