Menu

facebook1twitter1

A+ A A-

Τα φιλόδοξα σχέδια της Τίνας Μπιρμπίλη

birbili«Η Ελλάδα υπέρ της αιολικής και της ηλιακής ενέργειας – η Αθήνα θέλει να επενδύσει δισεκατομμύρια στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», γράφει σήμερα η εφημερίδα του Βερολίνου Tagesspiegel για τις προθέσεις της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας  και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη:

«Ειδικοί στα θέματα αυτά χαρακτηρίζουν τα σχέδια της Ελληνίδας υπουργού φιλόδοξα, διότι προϋποθέτουν επενδύσεις 16 δισεκατομμυρίων ευρώ. Με δεδομένο τα άδεια κρατικά ταμεία μια τέτοια επένδυση σημαίνει πως θα πρέπει να επενδύσουν οι επιχειρηματίες. Επίσης ο στόχος που έθεσε το υπουργείο είναι μέχρι το 2020 να αυξηθεί η παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στα 2.600 μεγαβάτ.
Αλλά ακόμη και εάν βρεθούν τα κονδύλια, για να πετύχουν αυτό τον στόχο θα πρέπει να παράγονται ετησίως 1500 μεγαβάτ από ανανεώσιμες πηγές. Πέρσι αυξήθηκε η παραγωγή από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μόνον κατά 118 μεγαβάτ.
Ωστόσο βασικές αιτίες καθυστέρησης των επενδύσεων στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας εκτιμάται ότι είναι τα γραφειοκρατικά εμπόδια.»

 




Πολιτικη

Οικονομια

Ελλαδα

Δικαιοσυνη

logo