Menu

facebook1twitter1

A+ A A-

Περιβάλλον

Σκάνδαλο με τα αγροτικά φωτοβολταϊκά

fotovoltaiks12345Η προχειρότητα, η βιασύνη, αλλά ίσως και η σκοπιμότητα, θριάμβευσαν για άλλη μία φορά στον επενδυτικό σχεδιασμό του ελληνικού κράτους.
Ο επικεφαλής της ΔΕΗ, κ. Ζερβός με μία δήλωση του, στη Βουλή στις 11/1/11 έβαλε ταφόπλακα στα αγροτικά φωτοβολταϊκά για αρκετούς νομούς της χώρας. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε, ότι σε 16 νομούς της χώρας το δίκτυο της ΔΕΗ είναι κορεσμένο και δεν θα μπορούσε να εγκρίνει τις αιτήσεις των αγροτών, κάτι για το οποίο έχει ενημερώσει τη ΡΑΕ.

Περισσότερα...

Εξέγερση του Μπρόκολου

broccoliΑγρότες, και  οικολόγοι από το σύνολο της Γερμανικής Επικράτειας κατευθύνονται στο κέντρο του Μονάχου προκειμένου  να διαμαρτυρηθούν για την προσπάθεια  μεγάλων αγροτικών τραστ να κατοχυρώσουν δικαιώματα επί ποικιλιών αγροτικών προϊόντων και ζώων.
Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κατοχύρωσης Πατεντών (Europaisches Patenten Amt, που έχει την έδρα του στο Μόναχο πρόκειται να αποφασίσει σήμερασε δεύτερο βαθμό, σε ποιόν ανήκει το γνωστό  μας λαχανικό μπρόκολο.

Περισσότερα...

Τα φιλόδοξα σχέδια της Τίνας Μπιρμπίλη

birbili«Η Ελλάδα υπέρ της αιολικής και της ηλιακής ενέργειας – η Αθήνα θέλει να επενδύσει δισεκατομμύρια στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», γράφει σήμερα η εφημερίδα του Βερολίνου Tagesspiegel για τις προθέσεις της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας  και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη:

Περισσότερα...

Προστασία του περιβάλλοντος και θέσεις εργασίας με ΑΠΕ

perivallon5Σύμφωνα με μελέτη που παρουσίασε σήμερα στο Βερολίνο η μη κυβερνητική οργάνωση Greenpeace International, οι θέσεις εργασίες που θα δημιουργηθούν μέχρι το 2030  μόνο στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, μπορεί να ξεπεράσουν και τα 8,5 εκατομμύρια.
Σήμερα, στον κλάδο των ΑΠΕ απασχολούνται περί τα 2 εκατομμύρια εργαζόμενοι παγκοσμίως.

Τα ερευνητικά κέντρα των ελληνικών Πανεπιστημίων δημιουργούν πρωτοποριακά προϊόντα

perivallon5Πρωτοποριακές διαφανείς μεμβράνες από βρώσιμα υλικά, οι οποίες έχουν αντιμικροβιακή δράση, δημιουργήθηκαν ,προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως υλικά συσκευασίας τροφίμων, στο πλαίσιο μελέτης που εκπονείται εδώ και δύο χρόνια στη Γεωπονική Σχολή του ΑΠΘ. Οι μεμβράνες αυτές, στις οποίες ενσωματώνονται αντιμικροβιακές ουσίες, φτιάχνονται από υλικά προερχόμενα από το γάλα, το καλαμπόκι, το σιτάρι, τις πατάτες ,τα φύκια, τα φρούτα και τα λαχανικά. Περισσότερα...

Διεθνή διάσκεψη ΜΜΕ για το περιβάλλον διοργανώνει η Deutsche Welle

climatechange6Την τρίτη παγκόσμια διάσκεψη Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης διοργανώνει, η Deutsche Welle, δίδοντας συνέχεια στην επιτυχημένο θεσμό των τελευταίων ετών, με περισσότερες από 1.200 συμμετοχές.
Το σύνθημα της φετινής τριήμερης παγκόσμιας διάσκεψης των ΜΜΕ,
που θα πραγματοποιηθεί από 21 – 23 Ιουνίου στη Βόννη με σύνθημα: «The Heat is on - Climate Change and the Media».
Περισσότερα...

Μεγάλη απάτη σε βάρος ευρωπαϊκών εμπορικών αλυσίδων

etiketes2Σάλο έχει προκαλέσει στους διοικούντες τις ευρωπαϊκές εμπορικές αλυσίδες H&M, C&A και Tchibo, αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Financial Times Deutschland. Σύμφωνα με την εφημερίδα οι εμπορικές αυτές αλυσίδες διαθέτουν εν αγνοία τους στην αγορά προϊόντα από γενετικά μεταλλαγμένο βαμβάκι, ενώ στις ετικέτες αναγράφεται ότι είναι από βιολογικό βαμβάκι.
Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα αυστηρά οικολογικά στάνταρτς, που προβάλλουν  οι εμπορικές αλυσίδες για να διαφημίσουν τα προϊόντα τους.
Περισσότερα...

Στο μεγαλύτερο Θαλάσσιο Αιολικό πάρκο εξελίσσεται η Βόρεια Θάλασσα

thal.aiolikoΚοινές επενδύσεις-μαμούθ στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας με επίκεντρο τη Βόρεια Θάλασσα σχεδιάζουν οι χώρες της βόρειας και κεντρικής Ευρώπης. Στόχος τους είναι η ενεργειακή απεξάρτηση από τρίτες χώρες.
Τα πρώτα χρήματα έχουν ήδη δοθεί προς εκταμίευση, απομένει να ληφθούν οι δέουσες αποφάσεις σε πολιτικό επίπεδο.

Περισσότερα...

Συμφώνησαν να σώσουν τα προσχήματα αλλά όχι τον πλανήτη

planetΣε συμβιβαστική  συμφωνία που σώζει τα προσχήματα και όχι τον πλανήτη κατέληξαν στην Κοπενχάγη, οι χώρες που είναι κυρίως υπεύθυνες για την υπερθέρμανση.
Χθες αργά το βράδυ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κατέληξε σε μία συμφωνία για το κλίμα  με την Ινδία, τη Νότια Αφρική, την Κίνα και τη Βραζιλία. Το περίγραμμα της συμφωνίας υπολείπεται όμως κατά πολύ των φιλοδοξιών που υπήρχαν για τη σύνοδο κορυφής της Κοπεγχάγης.

Περισσότερα...

Από μια κλωστή κρέμεται η επίτευξη συμφωνίας στη σύνοδο για το κλίμα

copclim1Ελάχιστος είναι ο χρόνος πλέον ο χρόνος που απομένει για την επίτευξη συμφωνίας στη σύνοδο της Κοπεγχάγης για το κλίμα. Αργά χθες το βράδυ με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης πραγματοποιήθηκε μίνι  συνάντηση κορυφής των ηγετών των 20 ισχυρότερων χωρών του πλανήτη σε μία προσπάθεια να μην καταλήξει σε φιάσκο η σύνοδος.
Περισσότερα...

Πολιτικη

Οικονομια

Ελλαδα

Δικαιοσυνη

logo