Menu

facebook1twitter1

A+ A A-

Ευέλικτη ερμηνεία, αλλά όχι αλλαγή του Συμφώνου Σταθερότητας

gabrielΥπέρ μιας πιο ευέλικτης ερμηνείας των κανονισμών του Συμφώνου σταθερότητας τάχθηκαν οι σοσιαλδημοκράτες αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων που συμμετείχαν στη «μίνι συνάντηση κορυφής» του Παρισιού.
«Τη συνταγή μεταρρυθμίσεις έναντι χρόνου για τη μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων στήριξαν όλοι οι συμμετέχοντες», δήλωσε μετά το πέρας της μίνι συνάντησης κορυφής στο Παρίσι, ο γερμανός αντικαγκελάριος και πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας, SPD, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Όπως, όμως, διευκρίνισε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, η διασφάλιση περισσότερου χρόνου στις χώρες που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα δεν σημαίνει αλλαγή των κανονισμών του Συμφώνου Σταθερότητας, αλλά μια πιο ευέλικτη ερμηνεία τους.
Ο Γκάμπριελ επανέλαβε ότι η διασφάλιση περισσότερου χρόνου για τη μείωση των ελλειμμάτων συνιστά αναγκαιότητα, καθώς η μείωσης της ανεργίας –και ειδικότερα της νεανικής ανεργίας- μπορεί να επιτευχθεί μόνον εφόσον τα κράτη έχουν περιθώρια για επενδύσεις. «Θα καταστρέψουμε την Ευρώπη εάν δεν καταφέρουμε να επανεντάξουμε τους ανθρώπους στον κόσμο της εργασίας», τόνισε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.
Πέραν του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ και του γερμανού αντικαγκελαρίου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στην συνάντηση έδωσαν το «παρών» οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας, της Δανίας, της Ρουμανίας, της Τσεχίας, του Βελγίου, της Μάλτας, της Σλοβακίας και ο καγκελάριος της Αυστρίας.

DW




Πολιτικη

Οικονομια

Ελλαδα

Δικαιοσυνη

logo