Menu

facebook1twitter1

A+ A A-

Ανέκδοτο τα περί ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης

samaras vouliΜόνο ως ανέκδοτο, μπορεί να εκληφθούν οι διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού και του μετρ των παρεμβάσεων όπως καταγγέλλεται επί της Δικαιοσύνης υπουργού του, ότι η ελληνική Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Υπάρχουν πράγματι δικαστές ανεξάρτητοι και αδέκαστοι που αποτελούν την εξαίρεση του κανόνα, ότι η Δικαιοσύνη στη χώρα μας είναι διαπλεκόμενη, διεφθαρμένη και χειραγωγούμενη.
Δυστυχώς αυτή είναι σκληρή πραγματικότητα την οποία έχουν επιβεβαιώσει με δημόσιες τοποθετήσεις  τους, όντας εν ενεργεία, έντιμοι και θαρραλέοι δικαστές όπως: Στέφανος Ματθίας: «Η Δικαιοσύνη στη χώρα μας είναι και δεν είναι ανεξάρτητη, είναι και δεν είναι αξιόπιστη, είναι και δεν είναι αποτελεσματική» (ΤΑ ΝΕΑ 30/4/1999). Ευάγγελος Κρουσταλάκης:«Δεν είναι άξια επαίνων η δικαιοσύνη. Υπάρχουν δικαστές που δεν έχουν ήθος… Μουσκεύουμε στην αμαρτία…». Ιωάννης Παπανικολάου: « Η μαύρη βίβλος της Δικαιοσύνης» (Ο κόσμος του Επενδυτή (19/6/2010).
Ο κ. Σαμαράς γνώριζε καλά ποιος ήταν ο φίλος και στενός του συνεργάτης Τάκης Μπαλτάκος, όπως και ο Αθανασίου, στον οποίο ανέθεσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Είμαστε δε σε θέση να γνωρίζουμε, ότι δύο βουλευτές του κόμματός του πριν από δύο περίπου μήνες τον είχαν καταστήσει ενήμερο για την πολιτεία των ανωτέρω στενών συνεργατών του.

Όταν ο Σαμαράς τον Απρίλιο του 2012, είχε ανακοινώσει την τοποθέτηση του Αθανασίου επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, έγινε αποδέκτης αρνητικών μηνυμάτων για την απόφασή του αυτή.
Χαρακτηριστικό είναι το ακόλουθο τηλεγράφημα το οποίο παραθέτουμε αυτούσιο:

Κύριε Σαμαρά!
Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Ν.Δ. είναι ο Χαράλαμπος Αθανασίου. Ο εν λόγω κύριος όταν επρόκειτο να συζητηθεί η έφεση του Προέδρου του ΕΕΣ Ανδρέα Μαρτίνη κατά της αποφάσεως του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που δέχθηκε την αγωγή μου και ακύρωσε τις αρχαιρεσίες του ΕΕΣ για την ανάδειξη Προέδρου και Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΕΣ, τηλεφώνησε με το κινητό του στον αδελφό μου που είναι συνάδελφός του και του είπε ότι μελέτησε τη δικογραφία του Μαρτίνη είδε ότι υπάρχουν παραλείψεις
από την πλευρά του Μαρτίνη και ότι διαβιβάζει πρόταση των δικηγόρων του Μαρτίνη να μη παραστώ στη συζήτηση της εφέσεως με αντάλλαγμα να διορισθώ από τον Μαρτίνη αντιπρόεδρος στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.
Αρνήθηκα τη δελεαστική αυτή πρόταση διότι είμαι Ελληνίδα που αγωνίζεται για την κάθαρση στον ΕΕΣ γαλουχημένη από τα βιβλία της προγιαγιάς σας Πηνελόπης Δέλτα που αποπνέουν πατριωτισμό και ανθρωπισμό. Ο ίδιος κύριος ενώ είναι γνωστή η φιλία του με τον Ανδρέα Μαρτίνη σε όλα τα μέλη του ΕΕΣ (έχει διορίσει ο Μαρτίνης δικά του πρόσωπα στον ΕΕΣ) είχε ορισθεί πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που θα δίκαζε τον Μαρτίνη για απιστία σε βάρος του ΕΕΣ και δεν ζήτησε την εξαίρεση του με αποτέλεσμα η Γενική Επιθεωρήτρια του
σώματος Ελλήνων αδελφών Μάρω Ελευθερίου, να διαμαρτυρηθεί στον τότε Προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών Χαράλαμπο Παπαδάκη και να μεθοδευτεί η αντικατάσταση του Αθανασίου.
Επειδή οι πράξεις αυτές του Αθανασίου δεν συνάδουν με το ήθος που πρέπει να έχει ένας δικαστής και μάλιστα ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας γι΄ αυτό και ζητώ να αντικατασταθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
Με τιμή
Ευαγγελία Σταύρακα

Ο κ. Σαμαράς όμως εκώφευσε και τώρα καλείται να πληρώνει τα επίχειρα της κωφότητάς του!
Πολιτικη

Οικονομια

Ελλαδα

Δικαιοσυνη

logo