Menu

facebook1twitter1

A+ A A-

Μιχ. Καρχιμάκης: Η δικαιοσύνη δεν μπορεί να μείνει απαθής

karximakis11Με μια χειμαρρώδη ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, o γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης απευθύνεται εκ νέου στους δικαστικούς, επισημαίνοντας ότι «στην δύσκολη αυτή φάση απαιτείται συστράτευση και υπερπροσπάθεια».

O πρώην υπουργός υποστηρίζει, επίσης, ότι θα πρέπει να γίνει αμεσότερη πλέον η εκδίκαση των φορολογικών υποθέσεων που εκκρεμούν καθώς οι καθυστερήσεις δημιουργούν αρνητική ανάπτυξη για το κράτος.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο του κ. Καρχιμάκη:

«Ελληνική δικαιοσύνη/ διευρύνει τον κύκλο της κρίσης; Η δικαιοσύνη δεν μπορεί να μένει απαθής, στην υποχρέωση της, να συμβαλλει ώστε να κλείσει ο κύκλος της κρίσης.

Η Δικαιοσύνη, ως κρίσιμη δύναμη δεν μπορεί να μην στέκεται στο ύψος των αναγκών που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι και η χώρα.

Η επίγνωση της δύσκολης κατάστασης που επικρατεί, στη χώρα, και κατα την γνώμη των θεσμικών εκφρασεων των δικαστικών λειτουργών, όπως εκφράζεται και στις δημόσιες ανακοινώσεις τους, πρέπει άμεσα να μεταποιηθει, σε θετικό αποτέλεσμα ως προς την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή της χώρας.

Αυτο λοιπόν σε αυτή την φάση μεταφράζεται σε συστράτευση και σε μια υπερπροσπάθεια πέραν ίσως και των ανθρωπίνων οριων, που αφορά.

1)Την γρηγόρη δημοσίευση όλων των φορολογικών δικών που έχουν εκδικαστεί.

2) Την όσο το δυνατόν γρηγορότερη εκδίκαση των 160.000 φορολογικών δικών που εκκρεμούν.

3)Την γρηγόρη εκδίκαση υποθέσεων που αφορούν δίκες απαλλοτριώσεων, περιβαλλοντικές δίκες, δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων που οι καθυστερήσεις τους δημιουργούν αρνητική ανάπτυξη.

Εάν αυτή η στρατηγική θέση της ελληνικής δικαιοσύνης, στο οικονομικό και κοινωνικο γίγνεσθαι, διαδραματίσει γρήγορα και αποτελεσματικά τον ρόλο της δεν θα χρειάζεται ούτε μισθοί δικαστών να μειωθούν, ούτε μισθοί και συντάξεις να περικοπουν απο τους πολλούς, ούτε κοινωνικές πραγματικές κεκτημενες ανάγκαιες παροχες να περικοπουν.

Η ανάπτυξη απαιτεί την συστράτευση όλων και κυρίως αυτών που παίζουν κρίσιμο και καθοριστικό ρόλο πρώτης γραμμής όπως είναι η γρηγόρες δικαστικές αποφάσεις που αφορούν την διεύρυνση των οικονομικών πλεονασματων.

Οι προτεραιότητες επιβάλλονται απο τους ίδιους τους λειτουργούς που είναι ανάγκη να αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των στιγμών και ότι απο τις αποφάσεις τους δεν εξαρτώνται μόνο οι ίδιοι αλλα όλοι και κυρίως οι ποιο αδύναμοι.

Κάλλιστα θα μπορούσαμε να ακούσουμε εκτός των άλλων στις δημόσιες ανακοινώσεις σας, εμείς θα συντομευσουμε και θα κλείσουμε τον κύκλο της κρίσης για τον τόπο και τους ανθρώπους. Ναι μπορούμε και θα το κάνουμε.

Και ο ελληνικός λαός θα σας αναγορευε σε σύγχρονους απελευθερωτες. Μπορείτε; Κάντε το.»

 

 

newpost.gr




Πολιτικη

Οικονομια

Ελλαδα

Δικαιοσυνη

logo