Menu

facebook1twitter1

A+ A A-

Η ετεροκαθοριζόμενη ηγεσία του Αρείου Πάγου

areiospagosΣε πλήρη ευθυγράμμιση με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, και ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας Γεώργιος Καλαμίδας, αρνήθηκε να προσέλθει για «ακρόαση», στην σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, ο κ. Καλαμίδας επικαλείται λόγους εντυπώσεων για να μην παρευρεθεί στην συνεδρίαση, στο πλαίσιο ενός κύκλου επαφών της Επιτροπής για τα προβλήματα στην λειτουργία της Δικαιοσύνης και κυρίως στην ταχύτητα της απονομής της. Όπως είπε στους δημοσιογράφους ο αποδέκτης της επιστολής, πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, αναφέρει πως δεν συνάδει με το κύρος του θεσμού να στέκεται ενώπιον των 13 βουλευτών και να απαντά επί παντός θέματος, αν και δεν αρνείται το δικαίωμα, σε όσους εκ των αντιπροέδρων του Ανωτάτου Δικαστηρίου το επιθυμούν, να ανταποκριθούν στην πρόσκληση της Επιτροπής.
Το kentri.gr, γνωρίζει πολύ καλά και το έχει γράψει πολλές φορές ότι η ηγεσία της δικαιοσύνης είναι ετεροκαθοριζόμενη, γι΄αυτό και στις 6 Απριλίου διατύπωνε επιφυλάξεις (πατήστε εδώ) για την αποδοχή της πρόσκλησης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής από τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου.
Εδώ και πολύ καιρό η παραδικαστική χούντα, εφαρμόζοντας το δόγμα: η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, έχει θέσει σε εφαρμογή σχέδιο κλιμακούμενης ανοιχτής σύγκρουσης με την κυβέρνηση.
Πλανάται δε όποιος πιστεύει, ότι οι σχεδιασμοί και οι μορφές σύγκρουσης λαμβάνονται μέσα στα θεσμοθετημένα όργανα της Δικαιοσύνης. Οι αποφάσεις λαμβάνονται στις παρασυναγωγές, όπως εκείνη της 27ης Μαίου 2010, που είχε αποκαλύψει το kentri.gr (πατήστε εδώ).
Ήδη παρά το Σύνταγμα, προμαχούσης της συνδικαλιστικής τους Ένωσης (ΕΔΕ) επιχειρούν να μετατρέψουν  τις Διοικητικές Ολομέλειες σε  Συνταγματικό Δικαστήριο, προκειμένου να γνωμοδοτούν για την συνταγματικότητα των νόμων. Γράφω επιχειρούν, γιατί στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου την Πέμπτη 7 Απριλίου, δεν τους βγήκε.
Το χαλί δυστυχώς το στρώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης με τις θεωρητικοεπικοινωνιακού κυρίως χαρακτήρα νομοθετικές του πρωτοβουλίες και ο οποίος, δεν ασκεί τις εκ του νόμου πειθαρχικές του αρμοδιότητες.




Πολιτικη

Οικονομια

Ελλαδα

Δικαιοσυνη

logo