Menu

facebook1twitter1

A+ A A-

Πολλοί θα χάσουν τον ύπνο τους αν μιλήσουν η Ηλία και ο Γιοσάκης

Παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις, τόσο του υπουργού, όσο και της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, ότι «το μαχαίρι θα φθάσει μέχρι το κόκαλο» και «βαρύς θα πέσει ο πέλεκυς επί της κεφαλής των επίορκων δικαστών», δεν πείθουν πια κανέναν. Όλα δείχνουν, ότι η πολυθρύλητη κάθαρση θα περιοριστεί στην τιμωρία ελάχιστων επίορκων, που δρούσαν αυτόνομα και για δικό τους λογαριασμό και μερικών ακόμη αδύναμων κρίκων οργανωμένων κυκλωμάτων, προκειμένου να ικανοποιηθεί το κοινό αίσθημα. Και για μεν τους «απροστάτευτους» οι ποινές θα είναι βαριές (βλέπε περίπτωση Στάθη), ενώ για τα περιθωριακά μέλη των οργανωμένων ομάδων, διαφαίνεται ήδη η μεθόδευση παραπομπής με πλημμεληματικές κατηγορίες.
Αν κρίνει κανείς από την εισαγγελική πρόταση για Ευ. Καλούση, Σ. Κεχαγιόγλου και το ρόλο της Μπουρμπούλια, που είδε το φως της δημοσιότητας, δεν θα δυσκολευτεί να προβλέψει την εξέλιξη της υπόθεσης.
Σύμφωνα με νομικούς κύκλους που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, στο απυρόβλητο των ερευνών για το παραδικαστικό κύκλωμα έχουν μείνει δικαστές, μεγαλοδικηγόροι και άλλοι εμπλεκόμενοι. Και δεν πρόκειται να εμπλακούν όσο δεν συλλαμβάνεται η Αντωνία Ηλία και δεν ανοίγει το στόμα του ο Ιάκωβος Γιοσάκης.
Λέγεται και αυτό έχει κάποια βάση, ότι η Αντωνία Ηλία, βρίσκεται στην Ελλάδα, και αποφεύγουν τη σύλληψή της διότι θα χάσουν πολλοί τον ύπνο τους.
Για να αποκτήσουν υπόσταση οι μεγαλόστομες εξαγγελίες, η έρευνα πρέπει να προχωρήσει προς όλες τις κατευθύνσεις, μέχρι και την κορυφή της δικαστικής ιεραρχίας και να περιλάβει και αστικές υποθέσεις, όπου κρίνονται υποθέσεις μεγάλου οικονομικού ενδιαφέροντος και πέφτει πολύ χρήμα.

Ας ερευνηθεί, πόσοι από αυτούς που στον Άρειο Πάγο παριστάνουν τους «αρχάγγελους» της κάθαρσης, είναι οι καθαροί και πως αναρριχήθηκαν στην κορυφή.
Το πρόβλημα, κατά κύριο λόγο, βρίσκεται εκεί ψηλά στην κορυφή, γιατί το ψάρι βρωμάει πάντα από το κεφάλι.
Πως είναι δυνατόν να γίνονται κριτές άλλων, τη στιγμή που βαρύνονται οι ίδιοι με αμαρτίες;
Όλοι στον Άρειο Πάγο γνωρίζουν, ποιος είναι ποιος.
Εχθρός της διαφθοράς είναι η διαφάνεια. Γι’ αυτό επιβάλλεται, για όλους τους δικαστές, αρχής γενομένης από τα μέλη του Αρείου Πάγου, η δημοσιοποίηση όλων των περιουσιακών τους στοιχείων, ως και το άνοιγμα των προσωπικών τους λογαριασμών σε τράπεζες του εσωτερικού και του εξωτερικού.
Είναι πρόκληση, πάνω από τετρακόσιοι δικαστές να μην έχουν υποβάλει δήλωση πόθεν έσχες και να επικαλούνται αμέλεια και την απουσία δόλου. Εξοργιστική είναι και η απόφαση δικαστηρίου του Πειραιά, που καταδίκασε για αμέλεια, σε ποινή 15 ημερών, πρόεδρο Εφετών που είχε «ξεχάσει», να περιλάβει στη δήλωσή του 200.000.000 δρχ. σε repos. Ισχυρίστηκε δε ότι το ποσό προερχόταν από λίρες που είχε κληρονομήσει από τον πατέρα του, χωρίς το δικαστήριο να του ζητήσει αποδεικτικά στοιχεία.
Όλα στη φόρα λοιπόν και αυτό πρέπει να είναι το αίτημα των τίμιων δικαστών.
Και μην γίνεται επίκληση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων. Τα προσωπικά δεδομένα επικαλούνται όσοι έχουν να κρύψουν.
Η κάθαρση, παντού και πάντοτε, ήταν και είναι υπόθεση των τίμιων.
Πολιτικη

Οικονομια

Ελλαδα

Δικαιοσυνη

logo